dimecres, 27 de gener del 2010

RSS - Què és?


Segur que tots heu vist aquesta icona en les vostres navegacions per internet.
Per a què serveix?
Aquest és el meu petit objectiu d’avui; som-hi doncs!

Hi ha dues maneres d’estar actualitzar dels temes que us interessen. La manera tradicional i que fins ara fèiem servir tots, consisteix en anar visitant totes les pàgines web que coneixem i ens agraden (diaris, blogs d’amics, etc.). Això requereix molta disciplina i sobretot temps. Recentment ha sorgit una manera més eficient de fer aquesta feina: els “Readers” (també anomenats Agregadors o “Lectors de Fonts web”).
Els Readers son programes –normalment proporcionats gratuïtament pels vostres proveïdors de correu o navegadors – que us permeten recollir en un sol lloc els vostres webs favorits. Alguns dels readers son Google Reader, Bloglines, MyYahoo!, Netvibes, … però n’hi ha més (feedDemon, NetNewsWire, NewsFire, RSSOwl, etc.)
Que heu de fer per gaudir d’aquesta d’eina?
Primer obtenir una compta en un dels Readers i, a partir d’aquí, clicar en la Icona RSS per afegir una web al vostre lector de fonts web.
Us animo a provar-ho; no és complicat i us farà estalviar molt de temps.
Si encara teniu dubtes, us convido a revisar aquest video que ho explica de manera didàctic i fàcil. Es un ejemple de com fer un bon manual; només per això ja paga la pena mirar-lo!
Petons i no oblideu d'afegir el meu blog ;-)

3 comentaris:

  1. Sí, fa temps que existeixen, per cert ara Google reader te fa el feed de qualsevol web, encara que no tingui RSS propi.

    Si us interessa per buscar feina vaig fer-ne un article sobre RSS: http://itotespossible.blogspot.com/2009/05/menys-feina-per-llegir-les-ofertes-de.html

    ResponElimina
  2. He trobat aquest post interessant ... No el volia perdre!
    http://soler101.blogspot.com/2010/06/rss-explicat-tot-sobre-rss.html
    Gemma

    ResponElimina