dilluns, 25 de gener del 2010

La pèrdua del talent femení és un 0,5% del PIB Català

Feia dies que buscava aquest article de La Vanguardia que fa referencia a un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona. Curiosament l'article és de tot just fa dos anys!

Hi ha una actualització de l'estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona de Juliol de 2009.


2 comentaris:

  1. Un drama social i una tragèdia econòmica.
    L'article que cites a EducaWeb és encara més revelador: hi ha un munt de titulats universitaris que no troben llocs de treball del seu nivell.

    El comentari generalitzat és que la Universitat no genera els graduats que el mercat demana. Trobo que el que passa són tres coses, separades:
    1. Es manté una alta oferta educativa en temes que el mercat no reclama (no és necessàriament dolent ensenyar Humanitats, però).
    2. Les actuals empreses espanyoles no necessiten personal qualificat. Tema apassionant.
    3. Falta cultura d'empreneduria, de generar negocis. I manca volutat política per a recolzar les start-up's.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Comparteixo la idea de que existeix una falta total de conexió entre les universitats i la realitat del mercat (deixant vocacions a banda, per descomptat!) No té cap sentit que un advocat hagi de treballar 2 anys gratis (de passant) abans que els seu esforç és mereixi un salari mínim ... Tristíssim i diu molt dels advocat en general. Aquest menyspreu per la cantera pot extendre's a altres carreres/professions.
    En relació al personal qualificat en les empreses espanyoles, crec que el consumisme barat "made in china" que ha omplert els nostres carrers darrerament, em fa la sensació que el mateix concepte s'aplica avui en les empreses: "No em preocupa la qualitat del resultat, ni el benestar social de la meva empresa, sols vull algú que m'ho faci cobrant poc, algú que es busqui la vida i que sigui subsitutible". Un pena d'enfoc.
    A més, com en aquest país ni s'investiga ni s'inverteix en desenvolupament, doncs per a què hauria de servir un perfil qualificat?
    Molt hem de canviar ... però vull pensar que hi ha esperança!

    ResponElimina