divendres, 19 de febrer del 2010

La “Comissió de Savis” de Zapatero

Els de vosaltres que em coneixeu, sabeu que en comptades vegades em dedico a la política. Allò del “pels seus fets els coneixereu” em deu haver marcat més del que pensava …
Tot i la resistència autoimposada, no volia deixar passar aquest post.
El nostre legítim president – escollit democràticament i ja per això mereixedor del meu total respecte, quedi clar – ha decidir demanar consell i assessorament a una comissió de savis per sortir del embolic socio-econònim (“evidentment” econòmic i “substancialment” social donat que som molts els que patim les conseqüències de la situació). Una idea altament lloable i alineada amb els valors que s’esperen en un líder poderós. Anem bé, vaig pensar en saber-ho. Malauradament, la felicitat per la noticia em va durar poc …
Per un costat, la iniciativa centra els seus esforços en 3 persones, totes elles d’excel·lent trajectòria política, coneixedors d’Europa i amb nocions entre bones i molt bones gestió de grans empreses i negocis. Primer punt: on son els veritables “savis” en economia, els experts en gestió i amb provada experiència en fer remuntar empreses en situació de risc? Si considerem que l’estat és la empresa més gran del país, no seria prudent escollir altres “savis”, amb una visió més ajustada a la realitat? I sols en va trobar 3? I tots amics amb una opinió “influenciada” de la situació? Per cert, els 3 savis són Felipe González, Jacques Delors (socialista francès) i Pedro Solbes.
Els segon punt que volia compartir amb vosaltres – i ara em poso el barret de Líder Femení – és que, un com més tenim una comissió formada per homes, sense cap “sàvia”. Una comissió així no representa la realitat professional i a més, va contra totes les polítiques de paritat definides. Em preocupa que les aportacions de la cultura femenina (com ara la participació, la col·laboració, el treball en equip, la empatia, etc.) tan necessàries en la situació que vivim, faltin en les conclusions d’aquesta comissió de savis.
I aquest punt em porta a la tercera raó del meu enuig: La comissió de savis no va concloure res i no té definida nova data de trobada. Però que van fer durant les tres hores de trobada? Parlar de futbol i prendre cafè? Em sembla increïble que després de reunir-se, aquests senyors no definissin cap pla d’acció concret per continuar treballant. Si qualsevol de nosaltres, en la seva feina, organitza la trobada amb 3 assessor externs i després de 3 hores de reunió surt per dir que no han arribat a cap conclusió, us ven asseguro que hi ha conseqüències … Com és possible que això passi constantment en determinats escenaris?!? No ho puc entendre!
Per tancar, agrair els que heu aguantat la lectura d’aquest post fins aquí. Em sap greu que visquem en aquest país de pandereta i encara més que no fem res per solucionar-ho, tenint com tenim tan bons professional i “professionales” (si em permeteu la paraula). Per cert, he llegit que la vicepresidenta segona i responsable de la cartera d’economia, Elena Salgado, també hi va estar present … No la he vist en cap foto.

2 comentaris:

  1. Evidentment, el propòsit d'aquesta comissió no és dissenyar solucions econòmiques, sinó solucionar un problema d'imatge. I diria que ja ha fet el seu paper.

    La composició de la comissió té la seva gràcia. González sempre ha referit el consell que li va donar en el seu moment Helmut Schmidt: recolzar sempre el Ministre d'Economia. Quelcom que ZP no ha fet, i per això va marxar Solbes, a qui ara demana consell.

    Com que estic en contra de totes les polítiques de quotes, no comentaré el tema de la presència femenina, però si que et corregeixo en un punt: reflecteix amb exactitud la realitat professional en el món privat.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Ivan, no acabo d'entendre el teu comentari "reflecteix amb exactitud la realitat professional en el món privat". El percentatge de dones treballadores volta el 40% tot i que es cert que estem al 9% en càrrec directius.
    Sento no poder aportar una font més viable i actual ...
    http://www.20minutos.es/noticia/209052/0/adecco/mujer/trabajadora/
    D'altre banda estem parlant d'un govern que presumeix de ser paritari ...
    Estic totalment d'acord amb tu que va ser un cafè d'imatge i no una reunió de treball
    Petons

    ResponElimina